Dzisiaj jest: Imieniny:

TMZC zaprasza na warsztaty edukacyjne o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności

Dodano: Wtorek 2 czerwca 2020

Termin: 9.06.2020r. (wtorek)
grupa I – godz. 09.00-11.00
grupa II – godz.11.15-13.15

Miejsce: Ośrodek JARZĘBINA w Cekcynie

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:
- uświadamianie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów i przechowywania w domu w celu niemarnowania żywności,
- zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe wiadomości, m.in.:

- poznają skalę i przyczyny marnowania żywności na świecie i w Polsce, skutki ekologiczne marnowania żywności,
- będą potrafili wskazać jakie błędy popełniali przed i w trakcie zakupów, które przyczyniały się do marnowania produktów spożywczych,
- zapoznają się z określeniami terminów przydatności do spożycia produktów spożywczych.

Uczestnikami warsztatów mogą być tylko i wyłącznie osoby zakwalifikowane do otrzymania pomocy żywnościowej w ramach POPŻ tj. dla których wystawiono skierowania do otrzymania pomocy.

Ze względu na szczególną sytuację epidemiologiczną  i konieczność zachowania zasad bezpieczeństwa w każdym warsztacie może uczestniczyć tylko 5 osób

Zgłoszenia prosimy dokonywać telefonicznie pod numery telefonu: 669554409, 52 3347554.

Celem prowadzonych warsztatów jest wzmacnianie samodzielności i kompetencji w zakresie prowadzenia gospodarstwa domowego, w tym m.in.:
- uświadomienie prawidłowego postępowania z żywnością podczas zakupów, przechowywania w domu w celu niemarnowania żywności,
- zapoznanie uczestników ze sposobami przechowywania żywności i jej przygotowywania w celu ograniczenia straty wartości odżywczych.

Dzięki warsztatom uczestnicy mają szansę nabyć nowe wiadomości, m.in.:
- poznają skalę i przyczyny marnowania żywności na świecie i w Polsce, skutki ekologiczne marnowania żywności
- będą potrafili wskazać jakie błędy popełniali przed i w trakcie zakupów, które przyczyniały się do marnowania produktów spożywczych
- zapoznają się z określeniami terminów przydatności do spożycia produktów spożywczych.

Proszę o zaproszenie na każdy warsztat po 5 osób.

Uczestnikami warsztatów mogą to być tylko i wyłącznie osoby zakwalifikowane do otrzymania pomocy żywnościowej w ramach POPŻ tj. dla których wystawiono skierowania do otrzymania pomocy.



cofnij

Dodany przez: Marta Wochna

Nasi Partnerzy

Biuletyn informacji publicznej

Gmina Cekcyn

Towarzystwo Miłośników Ziemi Cekcyńskiej

Bank Żywności w Chojnicach

KDR

ROPS Toruń

PCPR Tuchola

PUP Tuchola

Niebieska Linia

Gminny Ośrodek Kultury w Cekcynie

Gminna Biblioteka Publiczna w Cekcynie

popz

Szkoła Podstawowa w Cekcynie

Borowiackie smaki

EFS

Spółdzielcza Grupa Bankowa

Szanowni Państwo, zgodnie z ustawą Prawo telekomunikacyjne (Dz.U.2004 Nr 171, poz. 1800, z późn.zm) informujemy, że w serwisie GOPS Cekcyn stosuje się pliki cookies (tzw. ciasteczka), które są zapisywane w pamięci urządzenia. Zapisywane informacje używane są m.in. w celach statystycznych oraz dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia i tym samym akceptację Polityki cookies.
[x] Kliknij tutaj, aby ukryć komunikat